• Jenny Lewis



Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός και ηθοποιός, μέλος και fontwoman των Rilo Kiley η Jenny Lewis έχει στο ενεργητικό της 2 solo album.
Το 2004 ο Conor Oberst (τραγουδιστής των Bright Eyes, πρώην μέλος των Statistics) της πρότινε να ηχογραφήσει ένα solo album με την δισκογραφική Team Love. Το "Rabit Fur Coat"[2006] που πλησιάζει αυτό που θα λέγαμε ένα soul album είναι μια συνεργασία με τις Watson Twins και περιέχει μεγάλο αριθμό συμμετοχών (από τον ίδιο τον Conor Oberst μέχι τον James Valentine των Maroon 5 και τον Ben Gibbart των Death Cab for Cutie). Έχει εμφανιστεί στο Late Night Show with Davis Letterman ενώ τα φωνητικά της ντύνουν το "We will become sillouettes" των Postal Service αλλά πολλά τραγούδια απ' το album Momofuk [2008] του Elvis Costelo και των Imposters. Στις 15 Μαΐου επιβεβαιώθηκε στο περιοδικό NME ότι στο επερχόμενο solo album του τραγουδιστή των Killers, Brandon Flowers, θα περιλαμβάνεται ένα ντουέτο τους.
Το δεύτερο solo album της κυκλοφόρησε το 2008 με τον τίτλο "Acid Tongue" συγκεντρώνοντας αρκετά θετικές κριτικές και φτάνοντας ψηλά στο Bilboard.









http://www.jennylewis.com/intro/
http://www.myspace.com/jennylewismusic

Δεν υπάρχουν σχόλια: