• Collapse into now [2011]- REM



Τι μπορεί να γράψει κάποιος για τους REM και να μην είναι λίγο; Το 15ο album τους που πρόσφατα κυκλοφόρησε δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια. Λίγο η ανυπομονησία, λίγο το όλο hype που το ακολούθησε σε συνδιασμό με τη φωνάρα του Stipe και τις συμμετοχές της Patti Smith, του Eddie Vedder των Pearl Jam, της Peaches και του Lenny Kaye και η συνταγή στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Οι ίδιοι άλλωστε το θεωρούν ως την καλύτερη δουλειά τους από την εποχή του “Out of Time” (1991) και του “Automatic for the People” (1992). Και δεν έχουν άδικο.


Με ηχογραφήσεις στο Βερολίνο, το Nashville του Tennessee, τη Νέα Ορλεάνη, τη Luisiana και το Portland, το "Collapse into now" μαζί με το "The King is Dead" των Decemberists είναι ότι πιο σπουδαίο έχει ακουστεί μέσα στο 2011.
Μπορεί ξεκινώντας να ακούς το "Discoverer" να μην σου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση αλλά περίμενε να φτάσεις στο (ότι πιο ωραίο έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια) "Blue". Αγαπημένες στιγμές του album το μελαγχολικό "Walk it Back",το "Alligator Aviator Autopilot Antimatter" στο οποίο χτυπιέμαι αυτή τη στιγμή. Τα τελευταία 2 tracks του album αρνούμαι να τα υποτάξω στην πεζότητα των λέξεων. Άλλωστε θα έπρεπε να αφιερώσω από άλλο ένα post για το καθένα από αυτά.
Και σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες αυτό το album το αγάπησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: