• Bob Dylan- Terra Vibe (29-5-2010)



Τι μπορεί να πει κάποιος για τον Bob Dylan; Πόσο μάλλον κάποιος που τον πρόβαλε τα τελευταία 20 χρόνια (και αυτά λειψά γιατί τα πρώτα τουλάχιστον 10 δεν μετράνε). Από που να το πιάσω και που να το αφήσω; Να αρχίζω από το πραγματικό του όνομα, τα παιδικά του χρόνια, τις συναυλίες του με την Baez για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αμέτρητες επιτυχίες του, τους τίτλους των δίσκων, τις συναυλίες...; Από τι; Και που να καταλήξω; Στο ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο θρύλο που στα 69 του μας εντυπωσίασε (ιδιαίτερα αυτούς που τον είδαμε πρώτη φορά) στο Terra Vibe στις 29 Μαΐου. Πώς να μην συγκινηθείς όταν ακούγεται το "Rainy Day Woman" και στην σκηνή εμφανίζεται ο Bob Dylan με το καουμπόικο καπελάκι του και τη λατρεμένη φωνή του; Η όλη woodstock ατμόσφαιρα απογειώνεται. Βλέπεις κόσμο κάθε ηλικίας. Από νοσταλγικούς 50ριδες που ήρθαν να δούνε τον άνθρωπο που σημάδεψε την εφηβεία τους μέχρι μικρά παιδιά και νέους που μεγάλωσαν με τη μουσική του.

Το Playlist όπως είναι λογικό δεν τους ικανοποίησε όλους. Εγώ προσωπικά ήθελα να ακούσω το Slow train coming και το Blowin in the wind τα οποία δεν περιλήφθηκαν... αλλά και πάλι πως χωράς τόσα χρόνια σε ένα δύωρο; Δύωρο και όχι σαρανταπεντάλεπτη ξεπέτα... δύωρο που ξεκίνησε χωρίς καθυστέρηση και χωρίς τους γνωστούς καλησπέρα και καληνύχτα θεατρινισμούς.Τα κομμάτια όλα διασκευάζονταν πάνω στην σκηνή και ο καθένας μας έγινε μάρτυρας της κάθε μελωδίας, του κάθε ρυθμού. Τα τραγούδια τόσο ίδια αλλά και τόσο διαφορετικά όπως συνηθίζονταν στα μεγάλα φεστιβάλ στα 60s και τα 80s. Μέσα σε ένα βράδυ έζησα αυτά που ο 21ος αιώνας μου στέρησε. Πολλά αρνητικά σχόλια ακούστηκαν για τις διασκευές αλλά δεν πειράζει, δεν είναι όλα για όλους...
Αυτό που μου έμεινε στο τέλος και παρά την ταλαιπωρία (οδική εκδρομή tickethouse) είναι η χαρά ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ σε μια από τις χιλιάδες συναυλίες που αυτός ο άνθρωπος έδωσε σ' αυτά τα 40 χρόνια. Πλέον μπορώ κάποια μέρα να δείξω το βινύλιο του Slow Train Coming και να πω "Bob Dylan, κάποτε τον άκουσα live! Ήταν το 2010 στη Μαλακάσσα..."

Setlist:
1. Rainy day women
2. Lay, Lady, Lay
3. I’ll Be Your Baby Tonight
4. Stuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again
5. Just Like A Woman
6. Honest With Me
7. Desolation Row
8. Ballad Of Hollis Brown
9. Rollin’ And Tumblin’
10. The Lonesome Death Of Hattie Carroll
11. Highway 61 Revisited
12. Workingman’s Blues #2
13. Thunder On The Mountain
14. Ballad Of A Thin Man
15. Like A Rolling Stone
16. All Along The Watchtower


2 σχόλια:

stergi0s είπε...

Μακάρι να ήμουν και εγώ εκεί...

m1rto είπε...

Ναι ήταν πολύ ωραία συναυλία :)