• Cranberries - Θέατρο Βράχων (14-7-2010)

Δυο βδομάδες έπρεπε να περάσουν για να συνειδητοποιήσω ότι ο ενθουσιασμός μετά το Live των Cranberries δεν ήταν παροδικός! Δεν γίνεται να ξανακούσω το Linger και να μην έχω την εικόνα του live στο μυαλό μου. Αλλά ας τα πάρουμε όλα απ' την αρχή.
Έχοντας κάνει 6 ώρες ταξίδι από Θεσσαλονίκη, περιφερθεί μέσα στο καταμεσή- μερο στις ανηφόρες του Περισσού και έχοντας χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς έφτασα στο Βύρωνα κατά τις 8 μισή. Οι Rosebleed είχαν ήδη αρχίσουν να παίζουν. Δυστυχώς η βαβούρα του μπες βγες δεν μας άφησε να τους ακούσουμε όπως θα πρεπε.

Μετά τους Rosebleed άρχισε η αναμονή που ευτυχώς όμως δεν κράτησε για πολύ αλλά αρκετά για να συνειδητοποιήσουμε το πόσο ζέστη είχε. Όταν τελικά οι Ιρλανδοί βγήκαν στην σκηνή το από κάτω έγινε χαμός. Η Dolores O'Riordan γεμάτη ενέργεια έτρεχε πάνω κάτω στη σκηνή ερμηνεύοντας τραγούδια από τις ένδοξες εποχές των Cranberries, κυρίως απ' τα δύο πρώτα album τους και το "Bury the Hatchet".
Όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες του Animal Instinct, μετά το Analyse, όλοι ξεσηκώθηκαν. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις ένα συγκρότημα κατά την επανένωσή του μετά από 7 χρόνια χωριστά. Αυτά τα live της επανένωσης μπορούν άνετα να σταθούν δίπλα σε εκείνα τα πρώτα δειλά βήματα που τους καταξίωσαν το 90'.
Το playlist εκτός από τα τραγούδια που σίγουρα περιμέναμε να ακούσουμε όπως τα "Animal Instinct" "Linger", "Just my Imagination" και "Zombie" περιείχε και πολλά άλλα απ' αυτά που δύσκολα περιμένεις να ακούσεις live όπως το "Switch Off the Moment" (από το δεύτερο solo album της "No Baggage") αλλά και το συγκινητικό "Shattered" στο encore.
Το κλείσιμο ήρθε με το Dreams και όλοι μείναμε με την ελπίδα ότι αυτή η επανένωση θα προσφέρει και νέους καρπούς. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε...!

Setlist
Analyse
Animal Instinct
How
Dreaming my Dreams
Linger
Wanted
Just my Imagination
When You're Gone
Switch off the Moment
Desperate Andy
Time is Ticking Out
I Can't Be With You
Ode to my Family
Free to Decide
Salvation
Ridiculous Thoughts
Zombie

Encore
Shattered
Still Can't...
Promises
Dreams

Δεν υπάρχουν σχόλια: