• Glass


Οι Glass είναι ένα βρετανικό συγκρότημα από το Manchester και αποτελούνται από τους Paul Baird στα φωνητικά και την κιθάρα, τον Martin Cowan στο μπάσο και τον Chris Norwood στα drums. Παίξανε για πρώτη φορά μαζί το Δεκέμβριο του 2007 ενώ το όνομα "Glass" προέκυψε αρκετά αργότερα καθώς τον πρώτο καιρό εμφανίζονταν με διαφορετικό όνομα κάθε φορά. Τελικά επιλέχθηκε το όνομα Glass καθώς σύμφωνα με τον Paul είναι ουδέτερο και δεν δημιουργεί εντυπώσεις σε κάποιον που δεν τους έχει ακούσει. Η μουσική τους συνδυάζει πολλά είδη μουσικής μαζί... rock, acoustic με ψυχεδελικά στοιχεία...


Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο κυκλοφόρησε στα τέλη του 2009 με τον τίτλο "Teenage Galaxies". Η ηχογράφηση του έγινε στο Manchester απ' τον Andy Macpherson (The Who, Teenage Fanclub, Frank Black) τον Justin Richards και τους Glass ενώ ο τίτλος συμβολίζει ένα στιγμιότυπο μιας χρονικής περιόδου που το συγκρότημα βρίσκεται ακόμα στα πρώτα “χαοτικά” στάδια ανάπτυξής του. Τα 8 τραγούδια που περιέχονται στο album σε μαγνητίζουν και σε προκαλούν να βουτήξεις όλο και πιο βαθιά στο μυστήριο τους.
Μπορείς να αγοράσεις το album από εδώ και να διαβάσεις το Paul να μιλάει για τους Glass εδώ, στη σελίδα 6 όπως δημοσιεύτηκε στο onmagazine τον Ιανουάριο του 2010. Επίσης βρες τους στο myspace, twitter και facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: