• Russian Red



Καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Lourdes Hernández γνωστής και ως η Ισπανίδα Feist. Γεννημένη το 1986 στη Μαδρίτη η Russian Red γράφει όλα της τραγούδια στα αγγλικά υποστηρίζοντας ότι είναι κάτι που της βγαίνει ενστικτωδώς καθώς πάντα άκουγε αγγλική μουσική.
Η μουσική της πορεία ξεκίνησε όταν γνώρισε τον Brian Hunt με τον οποίο ηχογράφησε ένα demo ενώ το 2008 ο παραγωγός Fernando Vacas της ζήτησε να ηχογραφήσει το πρώτο της album. Το "I love Your Glasses" δέχτηκε πολύ θετικές κριτικές, με τον κριτικό της El Pais να το χαρακτηρίζει την αποκάλυψη της χρονιάς, και την Lourdes να πυκνώνει τις live εμφανίσεις της.
Όσον αφορά το πως προέκυψε το ψευδώνυμό της η ίδια παιδικά δηλώνει ότι κάποτε είχε ένα συγκρότημα χωρίς όνομα και ότι από τότε προσπαθούσε να βρει το ιδανικό. Μια μέρα ενθουσιάστηκε με το χρώμα του κραγιόν μιας κοπέλας και αφού το πρόφερε αποφάσισε ότι είναι η Russian Red.





4 σχόλια:

ZlatkoGR είπε...

Έχουμε πολύ κοντινά γούστα τελικά.

m1rto είπε...

Το καλό γούστο που λέγαμε!..:P

Γ.Π. είπε...

Καλησπέρα και καλως σας βρήκα! Πολύ ωραία πρόταση, χαίρομαι να γνωρίζω τόσο ζεστές και υγρές φωνές και τόσο βελούδινες μελωδίες.
Ευχαριστούμε

m1rto είπε...

Ευχαριστώ πολύ! Πραγματική η φωνή της είναι όπως ακριβώς τόσο σωστά την περιγράφεις! :)