• Steve Perry vol2

Το 1994 κυκλοφορεί το δεύτερο solo album του με τίτλο "For the Love of Strange Medicine" το οποίο συναντάει περιορισμένη επιτυχία η οποία κυρίως οφείλεται στο Strange Medicine Tour που ακολούθησε.
Το 1996 οι Journey ξαναενώνονται για την ηχογράφηση του "Trial by Fire", το οποίο γίνεται αμέσως πλατινένιο και φτάνει στο no3 του Billboard. Και ενώ οι fans των Journey ανυπομονούν για το πολυαναμενόμενο tour του album ο Perry τραυματίζεται με αποτέλεσμα την αναβολή των συναυλιών. Το fanbase του συγκροτήματος κλονίζεται λόγω της αναβολής του Tour αλλά και της απουσίας του εμβληματικού frontman. Λίγο αργότερα, ο μέχρι τότε drummer τους, Steve Smith, παραιτείται δηλώνοντας ότι δεν γίνεται να υπάρξουν Journey χωρίς τον Perry.
Τα υπόλοιπα μέλη περιμένουν τον Perry ως το 1998, όπου και του επιβάλουν τελεσίγραφο: Η κάνει την απαραίτητη εγχείρηση στο πόδι του και επιστρέφει στο συγκρότημα ή τον αντικαθιστούν. Ο Perry αποφασίζει να αποχωρήσει οριστικά από τους Journey και τη θέση του ως lead vocalist παίρνει ο Steve Augeri των Tall Stories. To tour του "Trial by Fire" ξεκινάει με 2 χρόνια καθυστέρηση. Μετά την αποχώρηση του Perry οι Journey ουσιαστικά πέφτουν σε αφάνεια.



Το 1998 κυκλοφορεί το "Greatest Hits + Five Unreleased" στο οποίο μεταξύ άλλων περιέχεται ένα demo των "Alien Project" και τραγούδια του "Against the Wall" που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.
Κάνει την εγχείρηση που απέφευγε τα προηγούμενα δυο χρόνια και η υγεία του βελτιώνεται αισθητά.
Το 2001 δηλώνει ότι ποτέ δεν ένιωσε σαν μέλος των Journey ενώ αργότερα ότι είναι απίθανο να ξανασταθεί μαζί τους.
Το Δεκέμβριο του 2010 δηλώνει ότι τον τελευταίο χρόνο έχει συνθέσει πάνω από 50 τραγούδια και ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το τρίτο solo album του, 17 χρόνια μετά το δεύτερο.Μακάρι αυτή η φωνή να καταφέρει να μπει και πάλι στο στούντιο με τους Journey ή χωρίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: