• Steve Perry vol1

Ο Steven Ray Perry γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1949 στο Handford της California. Οι γονείς του κατάγονταν από τις Αζόρες της Πορτογαλίας και το πραγματικό επίθετο του πατέρα του (ο οποίος ήταν επίσης τραγουδιστής) ήταν Pereira το οποίο ο ίδιος άλλαξε σε Perry. Γνωστή φιγούρα των 80s -90s ο Perry ψηφίστηκε ως ο 76ος σπουδαιότερος ερμηνευτής όλων των εποχών από το περιοδικό “Rolling Stone” ("The 100 Greatest Singers of All-Time") ενώ στο Allmusic χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι αν έπρεπε να διαλέξει κάποιος τον πιο χαρακτηριστικό τραγουδιστή της 80s rock εποχής αυτός θα ήταν ο Steve Perry των Journey.
Γύρω στα 25 του έγινε μέλος των “Alien Project” ενώ λίγα χρόνια αργότερα παραλίγο να εγκαταλείψει οριστικά τη μουσική όταν ο μπασίστας του συγκροτήματος σκοτώθηκε σε τροχαίο. Επέστεψε στην California και αποφάσισε να μην ξανατραγουδήσει επαγγελματικά. Παρ’ όλα αυτά μετά από πιέσεις της μητέρας του απάντησε, ευτυχώς, σε τηλέφωνο του Walter “Herbie” Herbet, manager μιας άγνωστης ως τότε μπάντας, των Journey.


Είχαν δώσει στον Herbet ένα demo των “Alien Project” και του είχαν πει ότι ο νεαρός τότε Steve Perry θα ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Robert Fleischman. O Fleischman άλλωστε δεν είχε δέσει ποτέ καλά με τον ήχο τον Journey και γι’ αυτό κατά τη διάρκεια ενός tour ζητήθηκε από τον Perry να ερμηνεύσει ένα τραγούδι των Journey και αμέσως έγινε η αλλαγή στο Lineup.
Ο ήχος των Journey γρήγορα άλλαξε και κινήθηκε σε πιο Pop κατευθύνσεις. Το live ντεμπούτο του με την καινούργια αυτή δομή έγινε στις 28 Οκτωβρίου του 1977 στο Σαν Φρανσίσκο και προκάλεσε πολλές διαφορετικές αντιδράσεις. Απ’ τη μια πλευρά ήταν εκείνοι που προτίμησαν τον post progressive ήχο που είχαν οι Journey πριν τον Perry ενώ άλλοι προτίμησαν το νέο ήχο και λάτρεψαν αμέσως τη φωνή του. Μαζί με τους Journey κυκλοφόρησε 9 cd , μεταξύ αυτών και το “Escape” που το 1981 έφτασε στο no1 του Billboard.
To 1984 μετά την κυκλοφορία του “Frontiers” κυκλοφορεί το πρώτο solo album του με τίτλο «Street Talk” στο οποίο περιλαμβάνονταν και το “Oh Sherrie”. Αμέσως μετά αρχίζει να δουλεύει το δεύτερο solo album του (“Against the Wall”) το οποίο όμως αφήνει στη μέση για την ηχογράφηση του “Raised on Radio”.
Το “Raised on Radio” ολοκληρώθηκε μετ εμποδίων καθώς λόγω ασθένειας της μητέρας του ο Perry είχε επιστρέψει στην οικογένεια του και όλα έγιναν εξ αποστάσεως. Μετά το tour που ακολούθησε αυτό το album τα μέλη των Journey παίρνουν χωριστούς δρόμους (1987) και αποφασίζει να κάνει ένα διάλλειμα από τη μουσική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: