• Blood Pressures [2011]- The Kills



Τρία χρόνια μετά το "Midnight Boom" η Allison Mosshard και ο Jamie Hince βάλανε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα (βλ. Dead Weather για τη Mosshard και Kate Moss για τον Hince) και αποφάσισαν να κλειστούν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το "Blood Pressures". Το τέταρτο αυτό album τους κυκλοφόρησε στις 4 Απριλίου ενώ το πρώτο single του album "Satellite" είχε ήδη κάνει το ντεμπούτο του στις 31 Ιανουαρίου.


Για να εξηγηθώ από νωρίς, σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, την Allison Mosshard την αγαπώ ολόψυχα. Ό,τι και να κάνει στέφεται με επιτυχία. Έχω πλέον πειστεί ότι είναι ο θηλυκός Jack White. Και αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε στο επί τούτου.
Το "Blood Pressures" καταφέρνει να συνδυάσει τον γνωστό δυναμισμό των Kills μαζί με έναν μοναδικό λυρισμό. Τα δυνατά riffs των "Satellite" και "DNA" έρχεται να διαδεχθεί το μελωδικό "Baby Says" και το γλυκό "The Last Goodbye". Και ενώ περιμένεις ότι το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον περίεργο, όλα τα tracks έρχονται και δένουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Από το "Future Starts Slow" μέχρι το "Pots and Pans" σου δίνουν την αίσθηση ότι έχουν δεκάδες album στο ιστορικό τους και όχι μόνο 3. Οι φωνή της Mosshard ντύνει τις μοναδικές συνθέσεις και το πείραμα στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

2 σχόλια:

Nicoleta είπε...

Το baby says απ'τον δίσκο έχει γίνει η μεγάλη μου αδυναμία τελευταία! ♥

m1rto είπε...

Παίζει να έχω ακούσει κάθε πιθανή έκδοσή του. Την αγαπώ <3