• Adele


Γεννημένη στο Tottenham στις 5 Μαΐου το 1988 , η Adele Laurie Blue Adkings ξεκίνησε να τραγουδάει από τα 4. Όταν ήταν μικρή συνήθιζε να κάνει αναπαραστάσεις των Spice Girls, τις οποίες ακόμη και σήμερα θεωρεί σημαντική επιρροή της.
Στην ηλικία των 11 μετακόμισε με την ανύπαντρη μητέρα της στο νότιο Λονδίνο όπου άρχισε να ενδιαφέρεται για την R&B και για καλλιτέχνες όπως οι Destiny’s Child και η Mary J. Blige. Το ενδιαφέρον της για την Soul εμφανίστηκε μετά από επίσκεψή της στο δισκάδικο HMV στην Oxford Street.

Το πρώτο της single, “Hometown Glory” που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2007 το είχε γράψει ήδη στα 16 της για το προάστιο του Λονδίνου στο οποίο έμενε. Κυκλοφόρησε σε 500 μόλις κόπιες και ενώ αρχικά δεν πήγε καλά στα charts, κατά την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του album “19” κατάφερε να μπει στο UK Top 40. Το δεύτερο single του album, “Chasing Pavements”, έκανε το ντεμπούτο του στις 14 Ιανουαρίου το 2008, δύο εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει το album και αμέσως κατέκτησε το no2 στα charts όπου και παρέμεινε για ένα ολόκληρο μήνα.
Με το “19” κατάφερε να αποσπάσει 2 Grammy ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια αλλά και ως καλύτερη γυναικεία ποπ εμφάνιση. Ο ήχος της κάτι μεταξύ blues και soul συνδυασμένης με πιασάρικους ποπ ρυθμούς.
Το δεύτερο album της, ακολουθώντας τα χνάρια του πρώτου ονομάστηκε “21” και κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου του 2011. Έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα των Βρετανικών charts πουλώντας πάνω από 208.000 albums ενώ μεταξύ άλλων πέτυχε και μια ακόμη σημαντική διάκριση. Για πρώτη φορά μετά τους Beatles το 1964, η Adele κατάφερε να έχει δύο albums και δύο singles στο Top 5 των αντίστοιχων charts, την ίδια εβδομάδα.
Μια πιο ώριμη συλλογή τραγουδιών που περιέχει κυρίως τραγούδια χωρισμού ντυμένα με την ευαίσθητη βαθειά φωνή της. Ένα album γεμάτο όμορφες μελαγχολικές μελωδίες οι οποίες διακόπτονται από σύντομες στιγμές χαράς όπως το “Rumor Has It”. Πιο δυνατή στιγμή το album το “Set Fire To The Night” και το σπαρακτικό “Turning Tables”.
Για άλλη μια φορά η Adele αποδεικνύει ότι είναι μια πραγματική diva της soul με το αποτέλεσμα να την δικαιώνει απόλυτα. Έξι φορές πλατινένιο στη Βρετανία και εννιά βδομάδες στην κορυφή των charts δεν είναι και λίγο.

2 σχόλια:

verotronik είπε...

to 88???? egw thn eixa gia 30ara kai kati psila!!!!
pantws ok einai fwnara kai agaphmenh!

m1rto είπε...

Ναι,είναι μικρή κι ας μην της φαίνεται :P