• Strange Pleasures [2013]- Still Corners

Μοιάζουν να πέρασαν αιώνες από το "Creatures of an Hour" και όμως έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια. Κι αν πάμε ακόμα πιο πίσω, πόσος καιρός μοιάζει να έχει περάσει από εκείνο το τόσο μακρινό σήμερα "Remember Pepper?" (2007).

Στα έξι χρόνια που μεσολάβησαν οι Still Corners συνεχίζουν με απίστευτη συνέπεια αυτό που τόσο εύκολα ξεκίνησαν με το πρώτο τους EP. Μια δόση μελαγχολίας μαζί με μια ποικιλία παλ χρωμάτων φτιάχνουν το τοπίο που έχουμε μάθει να χαρακτηρίζουμε κοριτσίστικη ποπ.

Το "Strange Pleasures" όμως παρόλο που έχει την ίδια ποιότητα και τις ίδιες μουσικές και αισθητικές βάσεις μοιάζει να πειραματίζεται λίγο παραπάνω, όπως αποδεικνύουν tracks όπως το "Berlin Lovers" και το "Strange Pleasure". Ψήγματα ατμόσφαιρας Symmetry  τους δίνουν ένα παραπάνω edge και κάνουν τα παλ αυτά χρώμματα λίγο πιο σκοτεινά. Ίσως και πιο κατάλληλα για ένα "Midnight Drive".

Αν έπρεπε να περιοριστώ σε έναν χαρακτηρισμό αυτός θα ήταν το επίθετο "μελωδικός". Αν έπρεπε να διαλέξω ένα track αυτό θα ήταν το "Going Back to Strange". Ευτυχώς να λες που δεν πρέπει.