• I survived Plisskën 2013


Το πρώτο που πρέπει να καταλάβεις για το Plisskën Fest είναι ότι ισούται με 4 γεμάτες μέρες. Ημέρες γεμάτες καλαμωτές, μπαλόνια, cornetto σοκολάτα/καραμέλα, μπύρες και φυσικά μουσική. Άπειρη μουσική. Μουσική για χίπστερς, κλαμπόβιους, ροκάδες, ξενέρωτους, ανήλικους, υπερήλικους, party animals και φυσικά τους fans των Death Grips, που είναι ειδική κατηγορία από μόνοι τους (κι εγώ μέσα).

Το σίγουρο είναι ότι αν το έκανες σωστά η φωνή σου θα έχει κλείσει και τα αυτιά σου κάπου τώρα θα αρχίσουν να επανέρχονται στην προ Plisskën εποχή. Και god knows ως lab-ster το έκανα σωστά.



Highlights

Μέρα 1η | The Hub 
Ξεκάθαρα ο Slow Magic που κάπως αναμενόμενα ήταν γαμάτος επειδή let's face it πάντα γαμάτος είναι. Μεγάλη έκπληξη οι Girrafage, που μέχρι 10 μέρες πριν δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν και με άφησαν με το σαγόνι στο πάτωμα, ώστε να γυρίσω σπίτι και πατήσω αμέσως το repeat στο soundcloud.



Μέρα 2η | Six D.O.G.S
Η απίστευτη εμφάνιση των Eraas μπαίνει αυτόματα στις καλύτερες στιγμές του τετραημέρου ανοίγοντας παράλληλα τον King Tuff και την απίστευτη σκηνική του παρουσία. Τρελές κιθαριές, μαλλιά που κουνιούνται πέρα δώθε, μπύρες στον αέρα και ο τυπάς στην πρώτη σειρά να συνεχίζει να χτυπιέται.



Μέρα 3η | Κτίριο 56 Ελληνικός κόσμος 
Η κυρίως μέρα του Plisskën Fest με 21 καλλιτέχνες με βρήκε κυρίως στο main stage με λίγες εξαιρέσεις προς το Club  (Dream Koala, Lil Silva και Xosar). Highlight η εμφάνιση των ιδιαίτερα αγαπητών στο ελληνικό κοινό, FM Belfast με τα wild dance move τους και το γαμηστερό (με το μπραρδόν) live των Death Grips, που ήταν άνετα ό,τι καλύτερο συναυλιακά έχω δει τον τελευταίο χρόνο. Στα τοπ και οι απίστευτες εμφανίσεις των barely ενήλικων King Krule και Dream Koala (proof του stalking στον King Krule στο τέλος του post).

1  πόντος για την υποτιμημένη εμφάνιση της Oy

2  για την εμφάνιση των γλυκούλιδων Girls Names

3  για τον Dream Koala που είχε και γενέθλια το Σάββατο

4  στον Ebo Taylor και τη full band του (ειδικά στον τύπο που μου δωσε το χαρτάκι για free αλκόολ)

5  πόντοι για το χτύπημα στους Dope Body

6  για τη φωνάρα του King Krule 

7   πόντοι καυλάντας για τον Lil Silva (εντός και εκτός Decks)

8    στην ενέργεια των Fucked Up

10  στα dance moves των FM Belfast

12 points στον Stefan "MC Ride" Burnet των Death Grips 





Μέρα 4η | Τώρα Κ44
Το fest έκλεισε στο Τώρα Κ44 με την απίστευτη εμφάνιση των Egyptian Hip Hop και τα μπιμπλίκια του Shigeto στο καπάκι. Ο θεούλης frontman των Egyptian Hip Hop και η άπρη αξέχαστη κάλτσα του, έδωσαν ρεσιτάλ χορού on and off stage ενώ ο Shigeto ανάγκασε και τον πιο διστακτικό να σηκωθεί απ' το σκαμπό του.
Και όχι δεν θα μιλήσω καν για το afterparty. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: