• Cold Spring Fault Less Youth [2013]- Mount Kimbie

Το δεύτερο studio album των Βρετανών Mount Kimbie αποδίδει άψογα το τι θα πει βρετανίλα εν έτη 2013. Από τη μια έχει το νεο-ηλεκτρονικό στοιχείο που πάει αγκαλιά με ένα synthesizer και απ' την άλλη το next big thing της αγγλικής σκηνής, τον King Krule που χαρίζει τα φωνητικά του σε δύο tracks του album ("You Took Your Time" και "Metet, Pale, Tone").

Δεν χρειάζεται να είσαι σκληροπυρηνικός φαν της ηλεκτρονικής σκηνής για να παρασυρθείς από το "Cold Spring Fault Less Youth". Άλλωστε ελάχιστες στιγμές του album μπορούν να χαρακτηριστούν καθαρά electro.

Το μεγαλό όμως ατού των Mount Kimbie είναι ότι καθώς τους ακούς δεν σου θυμίζουν τίποτε. Δεν μπορείς να πεις ότι μοιάζουν με κανέναν. Ακόμα κι αν σου θυμίσουν κάποιον για κάποια δεύτερα θα ρθουν λίγο αργότερα για να αυτο-αναιρεθούν αφήνοντάς σε να μουρμουράς ένα "όχι, όχι".



King Krule 

O 19χρονος σήμερα King Krule ξεπήδησε το 2010 από κάποια γειτονιά του ανατολικού Λονδίνου.  Αρχικά με το alias Zoo Kid κυκλοφόρησε το EP "Out Getting Ribs"στην ηλικία των 16. Το Δεκέμβριο του 12' μπήκε στους προτεινόμενους για το Sound of 2013 του BBC (τίτλο που τελικά δώθηκε στις Καλιφορνέζες HAIM).


Η ώριμη γεμάτη βάθος φωνή του δεν προδίδει σε καμία περίπτωση την ηλικία του, παραπέμποντας σε μπλουζίστες μιας άλλης εποχής. Σε συνδυασμό με τα εφευρετικά του tracks δημιουργεί έναν ήχο που δεν ξεχνιέται εύκολα και σίγουρα θα συζητηθεί πολύ στα χρόνια που έρχονται. Ίσως ό,τι πιο υποσχόμενο έχει να προσφέρει η Βρετανική μουσική σκηνή (μαζί με τον James Blake πάντα).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: