• Alison Mosshart


Γεννημένη το Νοέμβριο του 1978 ξεκίνησε τα μουσικά της βήματα το 1995 με τους Discount που διαλύθηκαν 5 χρόνια αργότερα. Μαζί με τον Βρετανό Jamie Hince (πρώην μέλος των Scarfo) δημιούργησαν το 2000 τους Kills. Γνωρίστηκαν όταν η Mosshart άκουσε τον Hince να παίζει κιθάρα στο από πάνω δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε. Όταν διαλύθηκαν οι "Discount" και οι "Scarfo" ήρθε ο καιρός να αρχίσουν να γράφουν μαζί τραγούδια.

Αρχικά η συνεργασία τους είχε προβλήματα λόγω της απόστασης, καθώς η Mosshart έμενε στη Florida ενώ ο Hince στο Λονδίνο, τα οποία λύθηκαν με τη μετακόμιση της πρώτης στη γηραιά Αλβιόνα. Για μήνες στέλνανε ο ένας ταχυδρομικώς κασέτες στον άλλο ενώ όταν άρχισε και επίσημα η συνεργασία τους μετονομάστηκαν σε "VV" και "Hotel" ,αντίστοιχα, θέλοντας να αποκοπούν από το μουσικό παρελθόν τους.
Με τους "Kills" έχει κυκλοφορήσει 3 albums, το "Keep on Your Mean Side" το 2003, το "No Wow" το 2005 και το "Midnight Boom" το 2008. Ως "Kills" η Mosshart θεωρεί ως βασικές τους επιρροές την "PJ Harvey" τους "Velvet Underground" και τους "LCD Soundsystem". Πολλοί όμως ήταν αυτοί που τους συνέκριναν με ένα άλλο μουσικό ντουέτο, που δεν είναι άλλο από τους "White Stripes".
Παράλληλα με τους Kills η Alison Mosshard κάνει τα φωνητικά στο τραγούδι "Meds" των "Placebo" και συμμετέχει στο album "Riot City Blues" (2006) των "Primal Scream".
Λίγο αργότερα αρχίζει και η συνεργασία της με τον πολυμήχανο "Jack White" όταν σε μια συναυλία των "Raconteurs" στο Memphis έχασε τη φωνή του και της ζήτησε να τραγουδήσει σε κάποια τραγούδια. Τραγούδησε τα "Steady as She Goes" και "Salute Your Solution" ενώ ο White μετά το τέλος του live της ζήτησε να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι.
Τελικά καταλήξανε να ηχογραφούν περισσότερα από ένα τραγούδι και μαζί με τους "Dean Fertita" των "Queens of the Stone Age" και τον "Jack Lawrence" των "Raconteurs" σχηματίζουν τους "Dead Weather".
Τον Ιούλιο του 2009 κυκλοφορούν το πρώτο τους album στη δισκογραφική του White ("Third Man Records), "Hoehound" το οποίο λαμβάνει πολύ καλές κριτικές ενώ παράλληλα φτιάχνουν ένα είδος δοκιμαντέρ για τους "Dead Weather" με τον τίτλο "Full Flash Blank".
Το δεύτερο album, "Sea of Cowards" ακολουθεί το Μάιο του 2010 ενώ το "Rolling on a Burnin Tire" γίνεται απίστευτα δημοφιλές καθώς περιλαμβάνεται στο soundtrack των ταινιών "Twilight". What's next? The Kills - Sour Cherry by lukelewis

the difference between us - dead weather by o_wroblewska

2 σχόλια:

Christina είπε...

Einai polu g***th tupissa! Kai oi Dead Weather kai oi Kills mou aresoun para polu!! Eidika afou oi prwtoi einai allo ena sugkrothma tou Jack White!!

m1rto είπε...

Είναι απίστευτα συμπαθητική. Πραγματικά με ό,τι ασχολείται ο Jack White αξίζει!
Ευχαριστώ για τα σχόλια!