• Grammys 2011



Είναι γεγονός. Η 53η απονομή των Grammys ολοκληρώθηκε κατά τις 6 μιση το πρωί, ώρα Ελλάδας, αφήνοντας όλους εμάς τους άυπνους με ανοιχτό στο στόμα.
Γιατί φέτος τα Grammys τα είχαν όλα. Από την Lady Gaga να εμφανίζεται με αβγά και ιστορίες μέχρι την καταπληκτική εμφάνιση των Mumford and Sons με τους Avvet Brothers και τον Bob Dylan που έδωσαν τα καλύτερα 8 λεπτά τη βραδιάς.
Το κύριο μέρος της απονομής ξεκίνησε με ένα tribute στη μεγάλη Arerha Franklin (που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω προβλήματος υγείας)με τις Christina Aguilera, Jennfier Hudson, Florence Welch, Yolanda Adams και Martina McBride να της αφιερώνουν 7 τραγούδια. Ανοίγοντας με με το "Narural Woman" και κλείνοντας με το "Sisters Are Doin' It For Theselves" θα ξεχωρίσω την Florence Welch από την 5άδα γιατί άλλωστε οι αδυναμίες δεν κρύβονται.





Με τη σειρά της ανέβηκε στη σκηνή η Kinder έκπληξη (βλ. Lady Gaga) για να τραγουδήσει το μέτριο κατ' εμέ "Born This Way". Χορευτικά, αβγά, ιστορίες... εντυπωσιακό δεν μπορώ να πω.
Την κοπελίτσα που ακολούθησε τραγουδώντας το "The House That Built Me" δεν την ήξερα να σου πω την αλήθεια. Μετά έμαθα ότι την λένε Miranda Lambert και ότι το "The House That Built Me" ήταν υποψήφιο για καλύτερο τραγούδι. Ωραία φωνή, ωραία παρουσία, λίγο χλιαρό τραγουδάκι...κατά τ' άλλα καλά πάμε ως εδώ.
Αγαπημένη στιγμή όταν βγαίνουν οι Muse στην σκηνή και χτυπιούνται με το "Uprising". Για άλλη μια φορά οι αδυναμίες= Bellamy δεν κρύβονται.
Ακολουθεί το φοβερό τρίο B.O.B. , Bruno Mars και (επίσης αδυναμία) Janelle Monae που ανασταίνουν και νεκρούς. Αγαπημένη στιγμή το "Cold War" και το crowdsurfing της πολυτάλαντης Janelle.



Και κάπου εδώ, λέω να μη σχολιάσω καθόλου το παιδί θαύμα (λέγε με Bieber) και τον Usher και να περάσω κατευθείαν στο country Lady Antebellum τρίο που ερμήνευσε το "American Honey" και το αδιαμφισβήτητα winner τραγούδι της βραδιάς "Need You Know" (γνωστό και ως the booty call song).
Και στο καπάκι έρχεται το απόλυτο 8λεπτο. Ανοίγουν οι Mumford and Sons με το "The Cave" για να ακολουθήσουν οι Avvet Brothers με το “Head Full of Doubt, Road Full of Promise και τέλος ο Bob Dylan. Με το που αρχίσει το “Maggie’s”αρχίζει το πανηγύρι. Δεν μιλάω άλλο γιατί στο χαλάω. Απλά απόλαυσε το.



Και συνεχίζω να παραληρώ με τις Live εμφανίσεις. Ο Cee Lo Green βγαίνει στη σκηνή φέρνοντας το πατρινό καρναβάλι λίγο πιο κοντά συνοδευόμενος απ' την Gwyneth Paltrow. Μπορεί το "Fuck You" να έγινε "Forget You" αλλά σαν εμφάνιση σίγουρα δεν είναι απ' αυτές που ξεχνάς εύκολα.



Λατρεμένο Jolene από John Meyer, Norah Jones και Keith Urban.



Μετά έχουμε Eminem, Rihanna και Dr. Dre. Όλα ok. Συμπάθησα λίγο και τον Eminem. Μ' αρέσει και το "I Need A Doctor". Ακολουθεί η Katy Perry (Barbie Fairytopia) με το "Not Like the Movies" και το "Teenage Dream". Απίστευτα κακόγουστο slideshow με τις φωτογραφίες του γάμου να περνάνε από πίσω...

Και έρχεται η μεγάλη στιγμή που ο αγέραστος Mick Jagger βγαίνει στη σκηνή και κάνει σαν 16 χρονο. Ως tribute στον Solomon Burke ερμηνεύει μαζί με το Raphael Saadiq το "I need you" και όλοι αναρωτιόμαστε τι τον ταΐζουν και διατηρείται τόσο καλά.



Τελευταίοι βγαίνουν στη σκηνή οι Arcade Fire που λίγα λεπτά αργότερα τσιμπάνε και το "Best album of the year" award. Να πω ότι δεν το χάρηκα! Δεν νομίζω ότι χάρηκα περισσότερο με άλλο βραβείο. Εκτός βέβαια απ' αυτό του πρωτοεμφανιζόμενου που άρπαξε μέσα από τα χέρια του Bieber η Esperanza Spalding.



Άλλοι που βραβεύτηκαν και πέρασαν λίγο στα από πίσω είναι οι αγαπημένοι μου Black Keys που με το "Brothers" πήραν το βραβείο για το καλύτερο alternative album, η La Roux, η Sade, ο Jeff Beck και ο Danger Mouse των Broken Bells.

Η full λίστα με αυτούς που βραβέυτηκαν:

Album of the Year: Arcade Fire, The Suburbs
Record of the Year: Lady Antebellum, “Need You Now”
Song of the Year: Lady Antebellum, “Need You Now”
Best New Artist: Esperanza Spalding
Best Rap Album: Eminem, Recovery
Best Country Album: Lady Antebellum, Need You Now
Best Rock Album: Muse, The Resistance
Best Female Country Vocal: Miranda Lambert, “The House That Built Me”
Best Pop Performance By A Duo Or Group With Vocals: Train, “Hey, Soul Sister (Live)”
Producer Of The Year, Non-Classical: Danger Mouse (for Broken Bells (Broken Bells), Dark Night Of The Soul (Danger Mouse And Sparklehorse), and Tighten Up (The Black Keys) )
Best Female Pop Vocal Performance: Lady Gaga, “Bad Romance”
Best Male Pop Vocal Performance: Bruno Mars, “Just The Way You Are”
Best Pop Collaboration With Vocals: Herbie Hancock, Pink, India.Arie, Seal, Konono No 1, Jeff Beck & Oumou Sangare, “Imagine”
Best Pop Instrumental Performance: Jeff Beck, “Nessun Dorma”
Best Dance Recording: Rihanna, “Only Girl (In The World)”
Best Electronic/Dance Album: La Roux, La Roux
Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocals: The Black Keys, “Tighten Up”
Best Alternative Music Album: The Black Keys, Brothers
Best Female R&B Vocal Performance: Fantasia, “Bittersweet”
Best Male R&B Vocal Performance: Usher, “There Goes My Baby”
Best R&B Performance By A Duo Or Group With Vocals: Sade, “Soldier Of Love”
Best Traditional R&B Vocal Performance: John Legend & The Roots, “Hang On In There”
Best Urban/Alternative Performance: Cee Lo Green, “Fuck You”
Best R&B Song: John Legend & The Roots, “Shine” (John Stephens, songwriter)
Best R&B Album: John Legend & The Roots, Wake Up!
Best Contemporary R&B Album: Usher, Raymond V Raymond
Best Rap Solo Performance: Eminem, “Not Afraid”
Best Rap Performance By A Duo Or Group: Jay-Z & Swizz Beatz, “On To The Next One”
Best Rap/Sung Collaboration: Jay-Z & Alicia Keys, “Empire State Of Mind”
Best Rap Song: Jay-Z & Alicia Keys, “Empire State Of Mind” (Shawn Carter, Angela Hunte, Alicia Keys, Jane’t “Jnay” Sewell-Ulepic & Alexander Shuckburgh, songwriters (Burt Keyes & Sylvia Robinson, songwriters))
Best Male Country Vocal Performance: Keith Urban, “‘Til Summer Comes Around”
Best Country Performance By A Duo Or Group With Vocals: Lady Antebellum, “Need You Now”
Best Country Collaboration With Vocals: Zac Brown Band & Alan Jackson, “As She’s Walking Away”
Best Country Song: Lady Antebellum “Need You Now” (Dave Haywood, Josh Kear, Charles Kelley & Hillary Scott, songwriters)
Best Remixed Recording, Non-Classical: Madonna, “Revolver (David Guetta’s One Love Club Remix)” (David Guetta & Afrojack, remixers)
Best Short Form Music Video: “Bad Romance,” Lady Gaga (Francis Lawrence, video director; Kathy Angstadt, Nicole Ehrlich & Heather Heller, video producers)

5 σχόλια:

inverted_a είπε...

Ευχαριστώ σε για τα videos :)

m1rto είπε...

you 're wellcome :)
Ευχαριστώ για το mention

Athina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Athina είπε...

ομορφο το κοβερ του Jolene δε της το χα της νορας

m1rto είπε...

Πραγματικά πολύ όμορφο :) Και οι άντρες της παρέας εξαιρετικότατοι!