• Lykke Li


H Lykke Li (κατά κόσμον Li Lykke Timotej Zachrisson) γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1986 στο Skåne της Σουηδίας. Η σχέση της με τη μουσική ήταν μεγάλη από τη γέννηση της καθώς η μητέρα της, Kärsti Stiege, ήταν μέλος ενός punk group που ονομάζονταν Tant Strul ενώ ο πατέρας της Johan έπαιζε κιθάρα για τους Dag Vag.



Λίγα χρόνια μετά τη γέννηση της μετακόμισε στη Στοκχόλμη ενώ όταν ήταν στην ηλικία των 6στην Πορτογαλία όπου έζησε για 5 χρόνια. Μεταξύ άλλων μέχρι τα 19 της ,όπου μετακόμισε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, έζησε στο Μαρόκο, το Νεπάλ και την Ινδία μαζεύοντας ήχους και εικόνες.
Το πρώτο album της με τίτλο "Youth Novels" κυκλοφόρησε το 2008 στην LL Recordings ενώ το δεύτερο, "Wounded Rhymes", στις 2 Μαρτίου. Remix του "I'm Good, I'm Gone" έντυσε το "Sorority Row" ενώ το τραγούδι "Possibility" γράφτηκε για την ταινία "New Moon".Απ' τις καλύτερες συνεργασίες της, αυτή με τους Röyksopp στο album Junior, δίνοντας τη φωνή της στο "Miss It So Much" και "Were You Ever Wanted".
Και σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω είναι και κουκλάρα. Dammit!


2 σχόλια:

johnny got his keyboard είπε...

Κουκλάρα indeed... Mου δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα πλάσμα γεννημένο από τη μουσική για τη μουσική. Τη λάτρεψα με το φετινό της άλμπουμ, και την ερωτεύτηκα με την ερμηνεία της στο 'I Know Places'. Έχει μέλλον...

m1rto είπε...

Μα αυτό το πράγμα είναι απίστευτο. Δεν βρίσκω ένα τραγούδι της που να μην μου αρέσει. Τη χρίζω τον μεγάλο μου έρωτα!