• What Did You Expect From The Vaccines? [2011]- The Vaccines



Η ιστορία είναι απλή.Το πρώτο τραγούδι του album, "If You Wanna" κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2010 και κάνει τα media να παραμιλάνε για το Βρετανικό κουαρτέτο (Justin Young, Árni Hjörvar, Freddie Cowan, Pete Robertson). Τους παρουσιάζουν ως το σχήμα που θα δημιουργούνταν αν οι Jesus and Mary Chain έκαναν παρέα με τους Ramones. Τους παρομοιάζουν κιθαριστικά με τους Strokes και υφολογικά με τους Editors.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2010 κυκλοφορεί το πρώτο επίσημο single του album, το "Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)" με το οποίο γίνονται υποψήφιοι από το MTV ως "Best New Band of 2011" και από το BBC ως "Sound of 2011". Το δεύτερο single του album [που κυκλοφορεί στις 24 Ιανουαρίου του 2011, δεν είναι άλλο από το "Post Break Up Sex".
Το album με τον ευφάνταστο τίτλο "What Did You Expect From The Vaccines?" είναι να κάνει το ντεμπούτο του στις 21 Μαρτίου αλλά καθώς συμπέφτει με το release του "Angles" των Strokes μεταφέρεται μια βδομάδα πριν, στις 14 Μαρτίου.
Η μεγάλη αρετή, αν θέλεις, του album είναι ότι παίρνει την κλασική indie-λα και της προσδίδει μια ποιότητα. Μπορεί τα καθαριστικά τους riffs να έχουν μια δόση Strokes αλλά τα φωνητικά τους μένουν 100% βρετανικά, if you know what I mean.
Ένα άλλο καλό στοιχείο του album είναι η συνοχή. Υπάρχει συνέχεια, ροή. Δεν είναι όλα τα τραγούδια τόσο δυνατά αλλά και τα πιο αδύναμα- αδιάφορο εξυπηρετούν άψογα το σύνολο.
Personal favorites το "A Lack Of Understanding" , το "Wetsuit" και το hidden track "Somebody Else's Child".



4 σχόλια:

johnny got his keyboard είπε...

Συμφωνώ με όλες τις επισημάνσεις για το άλμπουμ.
Συμφωνώ και για το ότι η μπαλάντα που υπάρχει ως hidden track είναι από τα καλύτερα. Το κατέχει το είδος ο τραγουδιστής τους. Ίσως και να μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν περισσότερο στο μέλλον. Εν ολίγοις, άπειρα εθιστικός δίσκος.
Τελικά μάλλον το "Angles" είναι που έπρεπε να μεταφερθεί μια βδομάδα πριν... ;p

m1rto είπε...

Φοβάμαι βέβαια για το αν θα καταφέρουν κάτι αντίστοιχο με το επόμενο album τους ή θα την πατήσουν σαν τους Strokes. ; )

Jos είπε...

Αυτο το γ*μημενο το τραγουδι το post break up sex που στο διαολο επαιζε και μου 'χει φαει το μυαλο;

Αγαπη για το a lack of understanding.

m1rto είπε...

Πρέπει να έπαιξε για ένα μικρό διάστημα σε κάποια διαφήμιση σειράς