• Cults [2011]- Cults



Ό,τι πιο εθιστικό έχει κυκλοφορήσει μέσα στο 2011 ακούει στο όνομα Cults και έχει ήδη γίνει το soundtrack του φετινού καλοκαιριού. Το duo από το Manhattan της Νέας Υόρκης, Madeline Follin και Brian Oblivio, κατάφερε να γεμίσει ένα album με κουκλίστικες μελωδίες φτιαγμένες για να σου φτιάξουν τη διάθεση.


Άλλοι εντάσσουν το ήχο τους κάπου στην Indie Rock και άλλοι στο χώρο της Dream Pop. Η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση με τους Cults να παίρνουν indie, pop και 6os στοιχεία και να τα βάζουνε στο ίδιο mixer. Η συνταγή στέφεται με επιτυχία και το hype τους εκτοξεύεται στα ύψη.
Η μικρή διάρκεια του album (32 μόλις λεπτά) κάθε μάλλον παρά αποτρεπτική είναι. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αυθεντικότητα του το καθιστά must-listen.
Ένα album που θυμάσαι ολόκληρο μετά την ακρόαση και όχι ως μεμονωμένα tracks. Ένα album γεμάτο με πλάνα ταινιών της Copolla, λουλουδάτα δωμάτια αλλά και υπόγεια bar κάπου στην αμερικάνικη επαρχία.
Ίσως και μια πιο ρομαντική εκδοχή των Beach House ή μια πιο ενδιαφέρουσα έκδοση των She & Him... Ίσως...



2 σχόλια:

Athina είπε...

εμενα μου θυμισαν yuck και dignan porch . γενικα αυτη η μουσικη με παει αλλου, η μαλλον με κραταει εδω και με κανει να το βλεπω διαφορετικα.

το αλλο blog τι εγινε?

m1rto είπε...

Είναι αλήθεια ότι έχουν κάποιες πολύ Yuck στιγμές. (με την καλή την έννοια :P)
Το άλλο blog έμεινε λίγο από ιδέες αλλά νομίζω κάποια στιγμή θα ξανανοίξει.