• The Lion's Roar [2012]- First Aid Kit

Το δεύτερο album του folk duo από τη Σουηδία έρχεται να απογειώσει τις First Aid Kit, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, "The Big Black & The Blue". Πολλοί  είναι αυτοί που τις θεωρούν τη Σουηδική εκδοχή των αδερφών Pierce. Πραγματικά, ίσως τελικά και να είναι μια ενδιαφέρουσα folk εκδοχή τους. 
Παραγωγός του album ο Mike Mogis των Bright Eyes με τον Conor Oberst να συμμετέχει στο feel-good "King of the World" ("I'm the queen of nothing, I'm the king of the world). Ήχοι γεμάτοι φως και μελαγχολικοί στίχοι που διηγούνται ιστορίες από ξεχασμένες αγάπες. Τα country στοιχεία είναι διάσπαρτα στο album  με την gloomy ατμόσφαιρα, που δημιουργεί, να κλέβει την παράσταση. Album που γεννήθηκε μέσα από τη νοσταλγία για να καταλήξει να μεταμορφωθεί σε έναν ύμνο στο συναίσθημα εκείνο ότι τίποτε δεν θα είναι όσο καλό όσο ήταν κάποτε.

 Ώρες ώρες μου θυμίζει ένα πάντρεμα των Mumford and Sons με τη Russian Red. Λες και έχουν πάρει το folk των πρώτων και τη μελαγχολία της δεύτερης και τα χουν προσαρμόσει στα δικά τους μέτρα. Άλλες πάλι κάτι από Alison Krauss. Κάθε ακρόαση έχει κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη και σου σε κάνε να εστιάσεις σε κάτι διαφορετικό, είτε αυτό είναι ένας στίχος ή μια αλλαγή μελωδίας που δεν είχες προσέξει.

Αγαπημένα tracks: "The Lion's Roar", "Emmylou", "This Old Routine"

The Lion's Roar by Mirto on Grooveshark



Δεν υπάρχουν σχόλια: