• Take Care [2011]- Drake

Το δεύτερο album του Καναδού Drake ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα το ντεμπούτο του, “Thank Me Later”, και καταφέρνει να εθίσει ακόμα κι αυτούς που δεν είναι λάτρεις του είδους. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του ήθελε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην παραγωγή και την επεξεργασία του “Tace Care”, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει με το πρώτο του album. Εκμεταλλευόμενος αυτόν τον παραπάνω χρόνο δημιουργεί ένα απίστευτα δυναμικό 80λεπτο που ξεκινά με το “I Think I killed everybody in the game last year, man. Fuck it I was on, though”.
O Drake ως η κλασική περίπτωση καλλιτέχνη που το ντεμπούτο θάφτηκε κάτω από το μεγάλο του hype επιστρέφει για να απαντήσει σε όλους αυτούς που βιάστηκαν να τον υποτιμήσουν. Αποφεύγει τα ίδια λάθη και φτιάχνει ένα πολυδιάστατο album που κινείται διακριτικά ανάμεσα στην R&B, την Pop και την ηλεκτρονική μουσική. Τόσο στην παραγωγή αλλά και τη συγγραφή των tracks συναντάμε πλήθος συντελεστών όπως τον Noah “40” Shebib, τον Boi-1da, τον T-Minus, τον Just Blaze και τον Jamie xx με επιδραστικότερη συμμετοχή τον Weekend (Abel Tesfaye).

Το album ουσιαστικά αποτελεί ένα κράμα παραδοσιακών hip hop στιγμών, όπως το “Headlines” και το “We’ll Be Fine”, και άλλων που μπαίνουν στα χωράφια της αισθαντικής R&B που απογείωσε, τη χρονιά που μας πέρασε, ο Weeknd. Τα tracks στα οποία έχει βάλει ο Tesfaye το χέρι του (“Shot for me”, “Crew Love”, “Cameras- Good Ones Go”, “Practice”, “The Ride”), είτε στη σύνθεση είτε στην παραγωγή, γίνονται αμέσως αισθητά λόγω του μινιμαλιστικών ρυθμικών τους στοιχείων και του σχεδόν ερωτικού vibe που αποπνέουν ενώ στο “Crew Love” συμμετέχει φωνητικά δημιουργώντας το πιο όμορφο track του album. Ειδική αναφορά αξίζει στην ξεδιάντροπη αλλαγή στο “Cameras- Good Ones Go” που θυμίζει έντονα την ακόμα πιο ξεδιάντροπη αλλαγή στο “House of Balloons/ Glass Table Girls” από το ντεμπούτο του Weeknd. Η επιτυχημένη συνεργασία και αλληλοεπιρροή των καλλιτεχνών δεν είναι κάτι καινούργιο με το “The Zone” και το “Trust Issues” ήδη στο ιστορικό τους.
Μεγάλο αριθμό συνεργασιών συναντάμε και στα φωνητικά, με ονόματα όπως τη Rihanna (στο cover του “Take Care” του Gil Scott Heron) , τον Birdman, τη Nicki Minaj, τον Lil Wayne και άλλους να ντύνουν τα traks. Παρά τις τόσες όμως πολλές συνεισφορές, απόλυτος πρωταγωνιστής του “Take Care” παραμένει ο Drake με τα απαλά φωνητικά του, το δυναμικό του rapping και τους άλλοτε γλυκούς και άλλοτε γεμάτους θράσος στίχους του: "I can tell that you been practicing. All those other men were practice for me".

*όπως δημοσιεύτηκε στο Onmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: