• Barton Hollow [2011]- The Civil Wars

Album του 2011 που, απ' ότι φαίνεται, μου πήρε πάνω από ένα χρόνο να ανακαλύψω. Αναμονή που άξιζε όμως τον κόπο αν υπολογίσεις το πόσες φορές πάτησα το play μετά από εκείνη την πρώτη φορά, ένα μήνα πριν. Γιατί το "Barton Hollow" εκτός από έναν country/folk ήχο που παραδοσιακά μου αρέσει έχει και αυτή την ικανότητα να δρα υπόγεια. Μετά την πρώτη ακρόαση μένεις να σιγοτραγουδάς ένα δύο tracks. Πιο πιθανόν το ομώνυμο "Barton Hollow" ή το opening "20 years".

Μια, δυο μέρες αργότερα αρχίζεις να μουρμουρίζεις ένα ρυθμό που δεν ήξερες ότι θυμώσουν και σιγά σιγά έρχονται και οι στίχοι ... oh if the right one came along.. if the right one came along... Αφού σπας το κεφάλι σου για μέρες για να καταλάβεις τι ακριβώς τραγουδάς το ακούς κάπου τυχαία ή σου έρχεται τυχαία. Νιώθεις την ανάγκη να το ξανακούσεις. Βάζεις πρώτα το "I've Got This Friend" και μετά όλο το album από την αρχή.Την επόμενη μέρα μουρμουρίζεις ..have you seen me sleepwalking... και την μεθεπόμενη ...and please don't you take your time....

Η φωνή της Joy Williams μου θυμίζει αναπόφευκτα αυτή της Alison Krausss ενώ σε συνδυασμό με αυτή του John Paul White δημιουργούν ένα απ' τα πιο ενδιαφέροντα ντουέτα του είδους (τύπου Isobell Campbell, Mark Lanegan).

Δεν υπάρχουν σχόλια: