• Optimus Primavera Sound- Παρασκευή 8 Ιουνίου




Optimus Primavera Sound Porto- copyright Hugo Lima 2012
Other Lives (18.15)
Επειδή ως κλασικός άνθρωπος που δυσκολεύεται να οργανώσει σωστά το χρόνο του ά ρ γ η σ α πέτυχα μόνο τα τελευταία 4 tracks της εμφάνισής τους. Track που ήταν αρκετά να με κάνουν να ξανακούσω όλη τη δισκογραφία τους, να ξαναπωρωθώ με το "Tamer Animals" και να καταριέμαι ξανά και ξανά το πρώτο εκείνο μετρό που έχασα εκείνη τη μέρα.

Yo La Tengo (19.00)
Οι Yo La Tengo χώθηκαν στο πρόγραμμα κάπου εκεί  στη μετάβαση από το Club (Other Lives) στο ATP Stage (Tennis). Εντυπωσιακό opening με τα tracks που ακολούθησαν να διατηρούν τη διάθεση στα ίδια ψηλά επίπεδα. Ίσως αν δεν αγαπούσα τόσο πολύ τους Tennis να έμενα στο primavera stage μέχρι το τέλος.

Tennis (19.30)
Την αγάπη μου για τους Tennis μάλλον τη μοιράζομαι με λιγότερο κόσμο απ' όσο περίμενα. Στο άνοιγμα το κοινό δεν ήταν πάνω από 50 άτομα. Αριθμός που στη συνέχεια αυξήθηκε καθώς το ένα track διαδέχονταν το άλλο. Η μικρότερη σκηνή (ATP Stage) της διοργάνωσης σταδιακά γέμισε, με την απίστευτα γλυκιά Alaina Moore να ερμηνεύει μελωδίες από τα δύο τους album. Αγαπημένη στιγμή το μαγευτικό τρίλεπτο του "Origins".
Tennis at Optimus Primavera Sound Porto- copyright Hugo Lima 2012


Rufus Wainwright and his band (20.15)
Όπως και οι Yo la Tengo έτσι και ο Rufus Wainwright ήταν από τα acts που γέμισαν κάποιο κενό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό ανάμεσα στους Tennis και τους Chairlift. Στις και τέταρτο, ακριβώς, η φωνή του πλημμύρισε το Optimus Stage και μάζεψε πλήθος από κάθε γωνιά του πάρκου ανεξαρτήτως προτιμήσεων- άλλωστε δεν υπήρχε και άλλη εμφάνιση την ίδια ώρα σε άλλο stage.
Chairlift at Optimus Primavera Sound
Porto- copyright Nuno Franqueiro
2012
Και μόλις κάθισα στο χορτάρι και άρχισα να δοξάζω εσωτερικά τον Wainwright και τη φωνάρα του ακούστηκε ένα "Now let's go to the mediterenean" και άρχισε το "Greek Song" συνοδευόμενο από το -αναμενόμενο σχόλιο- "Let's say a prayer for Greece".

Chairlift (20.45)
Μεγάλη έκπληξη όμως της ημέρας ήταν οι Chairlift και η σκηνική παρουσία της Caroline Polachek, την οποία αμέσως ερωτεύτηκα. Η φωνή της αν μπορείς να το πιστέψεις live είναι πιο όμορφη, πιο ζωντανή και πιο κρυστάλλινη. Τις τελευταίες 10 μέρες παίζω ξανά και ξανά μέσα στο κεφάλι μου, στιγμές από αυτή την εμφάνιση και ειδικά την live εκτέλεση του "Ghost Tonight" που με αποχαύνωσε, με όλη τη σημασία της λέξης.

Black Lips (22.00)
Μακράν από τις πιο δυναμικές εμφανίσεις του φεστιβάλ αυτή των Black Lips. Καθ' όλη τη διάρκεια είχα κάποιον πάνω απ΄το κεφάλι μου. Και ναι αυτό λέγεται crowdsurfing. Ένα συνεχές crowdsurfing μανιασμένων 20χρονων που προσπαθούσαν να φτάσουν στη σκηνή από την οποία εξφενδονίζονταν με το κιβώτιο τα softex. Πρώτο live κατά το οποίο μου ήρθε μισό λίτρο μπύρα στο δόξα πατρί. Χαλάλι τους όμως γιατί εκείνη την ώρα χτυπιόμουν με το "Bad Kids".

Wilco (23.15)
Ανεκτίμητη η μετάβαση από την γεμάτη ένταση headbanging εμφάνιση των Black Lips σε αυτή του Wilco. Ο λόφος μπροστά στο Optimus Stage έμοιαζε με ένα γιγαντιαίο πικ νικ με τους φεστιβαλιστές να έχουν απλωθεί στα γρασίδια και να απολαμβάνουν τη στιγμή. Οι μπροστά μου, είχαν φέρει και τις απαραίτητες πίτσες από την hut και το σετ ολοκληρώθηκε. Από τα λίγα live που μπορούσες να δεις τόσο διαφορετικό κόσμο. Από τη μια, ξεχασμένοι πανκ με ροζ μαλλιά και αλυσίδες και απ΄την άλλη οικογένειες με τάπερ και καρότσια (ναι ναι). Muito bom Wilco!

Beach House (01.00)
Beach House at Optimus Primavera Sound Porto- copyright Nuno Frangueiro 2012
Την εμφάνιση των Beach House θα την έχω πάντα συνδεδεμένη με τις μεθυσμένες Γαλλίδες που γνώρισα στην ουρά των KFC. Με το catchphrase "Beach House is important" μεταφερθήκαμε από τα KFC στο Club Stage (με το κοτόπουλο στο χέρι) για να πιάσουμε θέση όσο πιο κοντά στη σκηνή μπορούσαμε. Όσον αφορά το κομμάτι της εμφάνισης προσπαθώ να βρω εδώ και μισή ώρα τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψω το συναίσθημα του να έχεις τη Legrand στα 2 μέτρα και να ακούς τη φωνή της από τόσο κοντά. Κανένα play δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει αυτή την αίσθηση του προσωπικού χαρακτήρα που δίνει live σε κάθε track. Την αίσθηση ότι αυτό που τραγουδάει είναι τόσο δικό σου όσο και δικό της.

M83 (02.15)
M83 at Optimus Primavera Sound Porto- copyright Hugo Lima 2012
Τους Beach House ακολούθησε η τελευταία εμφάνιση της βραδιάς, αυτή των m83. Άνοιγμα με φυσικά το "Intro" με το κοινό που τους περίμενε ευλαβικά να είναι το μεγαλύτερο που είδα σε όλη τη διοργάνωση. Απίστευτη σκηνική παρουσία γεμάτη χρώματα και ερμηνείες γεμάτες ενέργεια που σε ξεσήκωναν όσο κουρασμένος από την υπόλοιπη μέρα και να ήσουν. Αναμενόμενη top στιγμή το "Midnight City" που ξεσήκωσε ακόμα και τους ελάχιστους καθιστούς. Το καλύτερο κλείσιμο της πιο ολοκληρωμένης και ευχάριστης μέρας του φεστιβάλ. Και χωρίς ίχνος βροχής, ευτυχώς.

Optimus Primavera Sound Porto- copyright Hugo Lima 2012






Δεν υπάρχουν σχόλια: