• Blogovision 2011- Θέσεις 30 με 22

30. 50 Words For Snow- Kate Bush
Σ' αυτό το σημείο θα κάνω μια κατάθεση αγάπης στην Kate Bush που εξακολουθεί να δημιουργεί tracks που απλόχερα προσφέρουν στον ακροατή τόσο όμορφες εικόνες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση χιονισμένες. 7 άκρως χειμερινά τραγούδια σχηματίζουν ένα album συνολικής διάρκειας 65 λεπτών που μόνο ονειρικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Αγαπημένο track του album το "Wild Man", το οποίο αναδεικνύεται απίστευτα η φωνή της και έχει και πολύ έξυπνο στίχο.




29. Father, Son, Holy Ghost- Girls
Album έντονα επηρεασμένο από τη μουσική της περιόδου 60s/70s που ταιριάζει τόσο πολύ στη φωνή του Christopher Owens. Δυνατά tracks που δεν σ' αφήνουν στιγμή να χαλαρώσεις και σε γραπώνουν από την πρώτη ακρόαση αντίθετα με τα album που θέλουν καιρό για να ριζώσουν μέσα σου. Άκου το "Vomit" και αν τα καταφέρεις μην πατήσεις το repeat.




28. Skying- The Horrors
Τρίτο studio album των Horrors που γρήγορα κατάφερε να μπει στα αγαπημένα της χρονιάς αλλά όχι να παραμείνει στην 20άδα μου. Κάθε φορά που μπαίνει η φωνή του Faris Badwan στην απίστευτη μελωδία του "Endless Blue" τον φαντάζομαι να ξεπετάγεται μπροστά μου με το δερμάτινο του και το γεμάτο αυθάδεια ύφος του. Ένα album που τοποθετεί τους Horrors στο top της "must see live" λίστας μου ειδικά για τις πολύ post-punk στιγμές τους.



27. The Place I Left Behind- The Deep Dark Woods
Ένα κράμα alternative και country στοιχείων διάσπαρτο σε 13 τραγούδια. Album που ή λατρεύεις ή μισείς με την πρώτη ακρόαση. Η φωνή του Ryan Bolt απίστευτα αισθαντική, σχεδόν ραγισμένη ειδικά σε μπαλάντες όπως το "The Place I Left Behind". To "Mary's Gone" μου θυμίζει απίστευτα για κάποιο λόγο τους Bush και μπορώ να το φανταστώ να παίζει σε σκηνή 10ης εντολής. Μπορεί στο μεγαλύτερο μέρος του να περιέχει μπαλάντες αλλά δεν λείπουν και γνήσια folkο-tracks όπως το "Sugar Mama".



26. Feel it Break- Austra
Πρώτο album για τους Austra και απίστευτα πομπώδες με όλη τη σημασία της λέξης. Η φωνή της Katie Stelmanis άλλωστε δημιουργεί από μόνη της μια απίστευτη απόκοσμη ατμόσφαιρα που σε ρουφάει. Πρόσθεσε τις έξυπνες ενορχηστρώσεις και το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο μεγαλόπρεπο. Σχεδόν τελετουργικό απ' τη στιγμή που πατήσεις το play. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο track από τα υπόλοιπα ως αγαπημένο. Ίσως το "Villain".





25. No Color- The Dodos
Ένα album που τα έχει όλα. Έξυπνους στίχους, φοβερούς ρυθμούς, την απίστευτη φωνή του Long και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, και μια πολύ καλή συνοχή. Πώς γίνεται να ακούσεις το "Black Night" και το "Good" και να μην τους αγαπήσεις έστω και λίγο.








24. Crack My Bones- The Shoes
Ένα απίστευτα feel good album που μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να σε κάνει να κουνηθείς στο λεπτό. Απόλυτα groovy και απίστευτα ηλεκτρονικό καταφέρνει να βγάλει παράλληλα έναν ιδιαίτερο συναισθηματισμό. Αγαπημένα tracks το "Cliche" που δεν μπορώ να σταματήσω να ακούω και φυσικά το ομώνυμο "Crack My Bones". Ηλεκτρονικό-pop σε όλο της το μεγαλείο.




23. Other Lives- Tamer Animals
Πανέμορφα ατμοσφαιρικό το "Tamer Animals" δημιουργεί σχεδόν κινηματογραφικές εικόνες από το πρώτο του λεπτό. Περιέχει tracks τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που όμως δένουν για να δημιουργήσουν ένα album που έχει μέσα του τον συναισθηματισμό των National και τη δυναμική των Pink Floyd. Τα φωνητικά απογειώνονται στις έντονα πομπώδεις στιγμές του album που δεν είναι λίγες. Στα αγαπημένα του album το "For 12" και το "Dust Bowl III".




22. Cults- Cults
Το album που συνέδεσα όσο κανένα άλλο με το καλοκαίρι του 2011. Τραγούδια που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο καταφέρνουν να αναπαράγουν στιγμές μέσα στο κεφάλι μου. Μπορεί αντικειμενικά να μην είναι τόσο "καλό" όσο αλλά album που βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα αλλά είναι album που είμαι σίγουρη ότι θα ακούω και το καλοκαίρι του 2012 και το καλοκαίρι του 2013. Επίσης τόσο καιρό μετά την πρώτη ακρόαση εξακολουθεί να μου δημιουργεί καινούργιες εικόνες. Κλαπ κλαπ.

3 σχόλια:

johnny got his keyboard είπε...

Η αλήθεια είναι ότι αρκετά από όσα έβαλες στις θέσεις 50-22 τα περίμενα στην 20αδα σου. Με μπέρδεψες τώρα λίγο :P
4 από αυτά πάντως είναι αρκετά ψηλά στη λίστα μου.

negentropist είπε...

Kate forevah !

Wow

:)

m1rto είπε...

χαχ η 20άδα μου βγήκε λίγο περίεργα αν και τα μισά που έχω βάλει (κυρίως 1η δεκάδα) είναι αρκετά προβλέψιμα :P

Εκστρατεία αγάπης για την Kate!