• Apparitions EP [2012] - Labyrinth Ear

Στο πρώτο άκουσμα, το “Apparitions” θα σου φανεί ένα τυπικό electropop δέιγμα, με όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το είδος. Από τη μια αρκετά pop για να σου καρφωθεί στο μυαλό και απ’ την άλλη τόσο ηλεκτρονικά ιδιαίτερο για να μην μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Το 17λεπτο EP των Labyrinth Ear καταλήγει να γίνει απόλυτα εθιστικό χωρίς βέβαια να καταφέρνει να εισάγει κάτι καινούργιο στην electropop.
Τα απαλά φωνητικά που το πλαισιώνουν, δίνουν μια σχεδόν απόσκομη αίσθηση στις συνθέσεις και στα δυναμικά beats. Ένα EP που μοιάζει να προσπαθεί να σε σηκώσει από τον καναπέ ενώ παράλληλα, ίσως και ασυναίσθητα, σου μεταφέρει μια παγωμένη μελαγχολία. Ενός είδους συναισθηματικής dance μουσικής που σε αφήνει να θέλεις να ακούσεις κι άλλο.
To opening “Amber” σου δίνει μια ιδέα για τη συνέχεια χωρίς να σε πετάξει κατευθείαν στα βαθιά, για να ακολουθήσει η πιο ιδιαίτερη στιγμή του EP, το track “Goya” που από την πρώτη ακρόαση σε καταδικάζει να το ακούς σε λούπα. Το “Amethyst”είναι αρκετά πιο ambient ενώ το “Humble Bones” επαναφέρει την χαμένη δυναμική. Ένα EP που θα εκτιμήσεις ακόμα κι αν η ηλεκτρονική μουσική δεν είναι στα τυπικά σου ακούσματα.